Trò chơi dân gian với việc phát triển vốn từ vựng cho sinh viên Trường Cao đẳng Sư phạm Bà Rịa - Vũng Tàu

Trần Thị Thanh Tú tranthanhtusp@gmail.com Trường Cao đẳng Sư phạm Bà Rịa - Vũng Tàu 689 Cách Mạng Tháng 8, thành phố Bà Rịa, Tỉnh Bà Rịa - Vũng Tàu, Việt Nam
Bài viết giới thiệu việc sử dụng trò chơi dân gian kết hợp với việc phát triển từ vựng cho sinh viên trong hoạt động ngoại khóa nhằm mục đích giúp sinh viên có thể học và tăng cường vốn từ vựng của mình nhờ vào môi trường thân thiện, gần gũi, tự nhiên, từ đó đặt nền tảng cho việc nâng cao kĩ năng ngôn ngữ.
Traditional games
extracurricular activities
vocabulary

[1] Hinske, S., Lampe, M., Magerkurth, C., & Rocker, (2007), Classifying pervasive games: On pervasive computing and mixed reality, In C. Magerkurth & C. Rocker (Eds.), Concepts and technologies for pervasive games: A reader for pervasive gaming research, Vol. 1, pp. 11-38

[2] Iwata et al, (2010), Traditional Games Meet ICT: A Case Study on Go Game Augmentation, Cambridge, Massachusetts, USA.

[3] Leibe, M, (2008), There is no Magic Circle On the Difference between Computer Games and Traditional Games, Conference Proceedings of the Philosophy of Computer Games.

[4] Pikulski, J., J. & Templeton,S, (2004), Teaching and Developing Vocabulary: Key to Long-Term Reading Success, Current Research in Reading/ Language Arts.

[5] Milton, J, (2013), Measuring the contribution of vocabulary knowledge to proficiencyin the four skills, In L2 Vocabulary Acquisition, Knowledge and Use: New Perspectives on Assessment and Corpus analysis (5-10), Eurosla Monographs Series 2.

[6] I.S.P Nation, (2001), Learning vocabulary in another language, Cambridge University Press.